Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.com
Банер

Наша адреса:
Рівненська обл.,
місто Вараш,
мкр. Вараш, 15

Розмір плати за харчування. Правила прийому дітей до закладу.. Правила поведінки здобувача освіти в ЗДО.


До уваги батьків!

У відповідності до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 28.11.2023 № 496-РВ-23 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади на 2024 рік» встановлено батьківську плату за харчування дітей в закладі дошкільної освіти в розмірі 70 % від вартості харчування на день. Встановлено вартість харчування дітей в закладах дошкільної освіти на одну дитину в день на 2024 рік в розмірі:

до 4-х років – до 61,42 грн.

з 4 до 6(7) років – до 75,97 грн.

 

%

З 2 до 4 років

З 4 до 6 (7) років

календарні дні

З 2 до 4 років

З 4 до 6 (7) років

батьки

70%

до 42,99

до 53,18

21

до 902,79

до 1116,78

 

бюджет

30%

до 18,43

до 22,79

21

до 387,03

до 478,59

 

всього:

100%

до 61,42

до 75,97

21

до 1289,82

до 1595,37

 

Встановлено, що плата з батьків не справляється (безкоштовно) за харчування:

дітей-сиріт; дітей-напівсиріт, дітей, позбавленого батьківського піклування;

дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

дітей з інвалідністю;

дітей, які мають орфанні захворювання;

дітей, які навчаються у спеціальних інклюзивних групах;

дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

дітей із сімей військовослужбовців, які зникли безвісти або перебувають в полоні до визнання їх в установленому порядку безвісно відсутніми або оголошення померлими за рішенням суду;

дітей сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України відповідно до статей 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

дітей, батьки яких:

проходять військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період;

були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період та загинули або померли;

визнані учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини 1 статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

з числа членів добровольчих формувань територіальних громад, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, каліцтва, контузії або захворювання, пов’язаного з виконанням ними завдань, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, а також на членів сімей осіб, які входили до складу добровольчих формувань територіальних громад та загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час виконання ними завдань, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України відповідно до пункту «є» статті 3 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Розмір плати зменшується на 50 % для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.

Батьківську плату за харчування дітей в дошкільному закладі вносимо в Ощадбанк щомісячно не пізніше 10 числа кожного місяця (при сплаті вказувати прізвище, ім’я, по батькові дитини, № ДНЗ, № групи).


До уваги батьків!

Реквізити до оплати за харчування дітей:


Одержувач:

Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради

Код ЄДРПОУ: 04590731

Банк отримувач: УДКСУ у м. Вараш

МФО: 820172

Оплата за  ДНЗ (0611010)    - розрахунковий рахунок:  UA468 2017 2031 4201 0032 0104 7842


Призначення платежу:

-  батьківська плата  за   ДНЗ № __ група № __,  від  (П.І.Б.) за дитину (П.І.Б);


До уваги батьків!

Прийом дітей до закладу здійснюється керівником протягом календарного року відповідно до списків,сформованих базою даних електронної черги та поданих реєстратором.

Для зарахування дитини у  заклад  необхідно пред’явити:

- особисту заяву одного з батьків або осіб, які їх замінюють про виділення місця в дошкільному закладі,

- копію свідоцтва  про  народження  дитини,

- медичну карту Ф-026У,

- картку обліку щеплень (для дітей, які не мають щеплень - довідку з медичного закладу з рішенням (висновком) лікувально-консультативної комісії про можливість відвідування дошкільного закладу);

- довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими,

- документи для встановлення батьківської плати за харчування дитини.

2.2. За дитиною зберігається місце у дошкільному закладі  у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, реабілітації, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній оздоровчий період (75 днів) незалежно від періоду і тривалості їх відпустки.

2.3. Відрахування дітей із  закладу дошкільної освіти  може здійснюватись:

- за бажанням батьків, або осіб, які їх замінюють,

- на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування в дошкільному закладі ,

- у разі несплати батьками або особами, які їх замінюють плати за харчування дитини в дошкільному закладі протягом 2 місяців після встановленого терміну. 

2.4. Адміністрація  закладу  письмово повідомляє батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування  дитини не менш, як за 10  календарних днів.

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ У ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

  1. Щоденний ранковий прийом дитини у групу здійснює вихователь, який опитує батьків про стан здоров`я, оглядає гортань і шкіру, вимірює температуру та записує показники в «Зошит ранкового прийому».
  1. Не приводити до садочка дітей з підвищеною температурою тіла, кашлем та іншими симптомами захворювань. Хворі діти в дошкільну установу не приймаються.
  1. Якщо дитина захворіла упродовж дня, вона ізолюється від здорових дітей в ізоляторі і залишається там до приходу батьків чи госпіталізації.
  1. Після перенесеного захворювання діти в дитсадок приймаються тільки за наявності довідки лікаря-педіатра з вказівкою діагнозу.
  1. Ранковий туалет дітей повинен проводитися вдома: батьки зобов`язані приводити дитину в дошкільний заклад чистими, охайно та по сезону одягненими.
  1. Одяг у дитячих шафах зберігається окремо: пакет для чистої білизни, пакет для брудної білизни та пакет для спортивної форми.
  1. Не дозволяється приносити в дитячий колектив та зберігати в шафах солодощі, фрукти, іграшки та інші предмети.
  1. Заборонено одягати на дітей прикраси, ланцюжки, так як все це може загрожувати життю і здоров`ю дітей, бути втраченими.
  1. Приводити дитину не пізніше 7-45 – ї години ранку.
10.Забирати дитину не пізніше – 19.00 год.
11.Якщо дитина захворіла або відсутня через інші причини, батьки повинні негайно повідомити про це персонал дошкільного закладу.
12.У разі відсутності дитини без поважної причини більше 75 днів, вона вибуває з дитячого садка.
13.Відправляючись у відпустку батьки повинні написати заяву.
14.Завчасно повідомити вихователя про прихід дитини в садочок після її відсутності.
15.Привівши дітей до закладу батьки повинні передати дитину вихователеві. Ввечері вихователі зобов’язані передати дитину батькам (законним представникам дитини), або, на письмове прохання батьків, родичам, які не молодші 18 років.
16.Оплату за утримання дитини в дитячому садку необхідно здійснювати до 10-го числа кожного місяця, так як ці кошти ідуть на закупівлю продуктів харчування для дітей.
17.Одягати дітей слід по сезону в залежності від температури повітря, в групі – в одно- двошаровий одяг, шкарпетки, взуття із задником. Слід пам`ятати, що від одягу залежить комфортний стан дитини, її гарний настрій, стан здоров`я.
18.Конфліктні ситуації не слід вирішувати у присутності дитини, так як це травмує її психіку.
19.Поважати права педагога, не допускати нетактовної поведінки по відношенню до працівників закладу, дотримуватись морально-етичних норм і загальноприйнятих правил спілкування.
20.Якщо дитині сподобалася іграшка свого однолітка, слід чемно попросити її у нього.
21.Обладнання групи, іграшки, дидактичні посібники, книги, спортивний інвентар не можна ламати.
22.Про всі зауваження щодо роботи закладу повідомляти вихователя або директора.

Стаття 55 Закону України “Про освіту”:   
Права та обов’язки батьків здобувачів освіти
1.Виховання в сім’ї є першоосновою розвитку дитини як особистості. Батьки мають рівні права та обов’язки щодо освіти і розвитку дитини.
2.Батьки здобувачів освіти мають право:
  • захищати відповідно до законодавства права та законні інтереси здобувачів освіти;
  • звертатися до закладів освіти, органів управління освітою з питань освіти;
  • обирати заклад освіти, освітню програму, вид і форму здобуття дітьми відповідної освіти;
  • брати участь у громадському самоврядуванні закладу освіти, зокрема обирати і бути обраними до органів громадського самоврядування закладу освіти;
  • завчасно отримувати інформацію про всі заплановані у закладі освіти та позапланові педагогічні, психологічні, медичні, соціологічні заходи, дослідження, обстеження, педагогічні експерименти та надавати згоду на участь у них дитини;
  • брати участь у розробленні індивідуальної програми розвитку дитини та/або індивідуального навчального плану;
  • отримувати інформацію про діяльність закладу освіти, результати навчання своїх дітей (дітей, законними представниками яких вони є) і результати оцінювання якості освіти у закладі освіти та його освітньої діяльності.
3. Батьки здобувачів освіти зобов’язані:
  • виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля;
  • сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання;
  • поважати гідність, права, свободи і законні інтереси дитини та інших учасників освітнього процесу;
  • дбати про фізичне і психічне здоров’я дитини, сприяти розвитку її здібностей, формувати навички здорового способу життя;
  • формувати у дитини культуру діалогу, культуру життя у взаєморозумінні, мирі та злагоді між усіма народами, етнічними, національними, релігійними групами, представниками різних політичних і релігійних поглядів та культурних традицій, різного соціального походження, сімейного та майнового стану;
  • настановленням і особистим прикладом утверджувати повагу до суспільної моралі та суспільних цінностей, зокрема правди, справедливості, патріотизму, гуманізму, толерантності, працелюбства;
  • формувати у дітей усвідомлення необхідності додержуватися Конституції та законів України, захищати суверенітет і територіальну цілісність України;
  • виховувати у дитини повагу до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливе ставлення до історико-культурного надбання України;
  • дотримуватися установчих документів, правил внутрішнього розпорядку закладу освіти, а також умов договору про надання освітніх послуг (за наявності).

4.Держава надає батькам здобувачів освіти допомогу у виконанні ними своїх обов’язків, захищає права сім’ї.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають поважати право батьків виховувати своїх дітей відповідно до власних релігійних і філософських переконань, а суб’єкти освітньої діяльності мають враховувати відповідні переконання під час організації та реалізації освітнього процесу, що не повинно порушувати права, свободи та законні інтереси інших учасників освітнього процесу.
5. Інші права та обов’язки батьків здобувачів освіти можуть встановлюватися законодавством, установчими документами закладу освіти і договором про надання освітніх послуг (за наявності).

 







Фотовернісаж
Finland inotur picma