Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.com

Історія дошкільного навчального закладу №8

altБудівництво РАЕС сприяло розбудові нового міста Кузнецовськ. Швидкими темпами виростали нові будинки, які утворювали цілі мікрорайони. Серед об’єктів новобудов були школи та дошкільні заклади. Кількість населення у місті зростала, і тому виникла необхідність збільшення дошкільних закладів.

15 жовтня 1987 року у мікрорайоні „Вараш” був заснований дошкільний заклад №8 „Теремок”. Відкривала його завідувач Родіонова Валентина Павлівна. Допомагали їй: завгосп. – Мисковець Ніна Володимирівна, діловод – Шепета Людмила Іванівна, старші медсестри – Старко Галина Іванівна та Найман Наталія Миколаївна.

Педагогічним персоналом керували методисти: Янюк Раїса Василівна та Рожко Лідія Олексіївна. До складу педагогів входили досвідчені працівники: Устименко Надія Володимирівна, Пилипенко Алла Михайлівна, Кладько Валентина Антонівна, Грудинина Марина Василівна, Ткач Валентина Августівна, Марчук Надія Григорівна та молоді спеціалісти, які прибули із Володимир-Волинського, Дубнівського та Бердичівського педучилищ.alt

Посильну допомогу надавав обслуговуючий персонал: няні-санітарки, помічники вихователів, кухарі, пралі, двірник, сторожі.

На час відкриття дошкільного закладу загальна кількість працюючих становила 90 чоловік.

Дошкільний заклад розрахований на 340 дітей. В ньому працювало14 груп. З них 13 груп загального типу і 1 група логопедична; 6 груп для дітей ясельного віку, 8 – садового. Середня наповнюваність у ясельних групах – 20 дітей, а у садових – 30. Спілкування з дітьми у групах проводилося на українській та російській мовах.

З перших днів роботи дошкільного закладу працював басейн, який з задоволенням відвідували діти. Інструктор з плавання - Єлісєєва Ірина Василівна. Діти мали змогу відвідувати заняття з музики у просторому музичному залі. Музичні керівники: Макарчук Ольга Вікторівна, Косинська Світлана Іванівна, Водько Людмила.

altУ садочку діяв кабінет фізіотерапевтичних процедур, в якому медсестра по оздоровленню , Вороніна Надія Іванівна, робила дітям процедури для покращення їх здоров’я.

У 1992 році у дошкільному закладі закрили одну групу з метою обладнати спортивний зал, щоб діти мали змогу займатися фізкультурою з інструктором по фізичному вихованню Одінцовою Лілією Євгенівною. І тому у садочку залишилося працювати 13 груп загального типу.

Вихователем-методистом стала працювати Купріянова Ольга Володимирівна. Вона направляла педагогічний колектив на глибоке вивчення індивідуальних особливостей кожної дитини, на осмислення екологічних проблем та розвиток мовлення дітей на основі українського фольклору та народних традицій. Особливу увагу методист звертала на підвищення педагогічної майстерності педагогів. Проводилися педагогічні читання спадщини Софії Русової. Із зменшенням у дошкільному закладі російськомовних дітей були відкриті різновікові групи.

Педагогічний колектив поповнився новим музичним керівником. Ним став Козодой Юрій Олександрович, який навчав дітей любити музику, співати, танцювати, емоційно відгукуватися на все прекрасне.

У 2000 році помінялося керівництво дошкільним закладом №8. Завідувач Родіонова Валентина Павлівна пішла на заслужений відпочинок і передала управління дошкільним навчальним закладом завідувачу Мельник Людмилі Іванівні.alt

Дошкільний навчальний заклад №8 змінив назву на „Дивоцвіт”.

З 2 січня 2002 року дошкільний навчальний заклад №8 ВП РАЕС передала до управління освіти виконавчого комітету Кузнецовської міської ради.

На даний момент садочок відвідують 259 дітей. З них: 4 групи дітей раннього віку, 9 груп дітей дошкільного віку.

Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 8  загального розвитку організовував освітній процес за таким пріоритетним напрямком: художньо-естетичне виховання дошкільників. Головною метою дошкільного закладу є забезпечення реалізації права на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, створення умов для їх фізичного, розумового і духовного розвитку. Діяльність дошкільного закладу направлена на реалізацію основних завдань дошкільної освіти: збереження та зміцнення фізичного і психічного здоров’я дітей; формування їх особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів.

В дошкільному навчальному закладі функціонують басейн, музична і спортивна зали, кімната психологічного розвантаження та методичний кабінет. Діти мають змогу відвідувати кабінет фізіотерапевтичних процедур. Про здоров’я, навчання та виховання дітей піклуються: директор – Мельник Людмила Іванівна, вихователь-методист – Турук Наталія Євгенівна, психолог – Лукша Тамара Іванівна, старші медсестри – Бондаренко  Галина Іванівна, Ловин Любов Петрівна. Їм надають посильну допомогу: завідувач господарством – Терещук Валентина Петрівна, діловод – Рибачик Ольга Сергіївна, шеф-кухар – Титечко надія Харитонівна, швея - кастелянша – Карабан Ганна Ростиславівна та дружний колектив у складі 78 чоловік.

Згідно нового Закону "Про освіту" від 5 вересня 2017 року №2145-VІІІ відбулися такі термінологічні зміни: "дошкільний навчальний заклад" замінено на "заклад дошкільної освіти".




alt

Finland inotur picma